top of page

Η διαδικασία που ακολουθείται προκειμένου να γίνει η αξιολόγηση είναι η εξής:

 

1) Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία, ορίζεται η μέρα και η ώρα της πρώτης συνάντησης με τον γονέα ή κηδεμόνα του παιδιού ή τον ίδιο τον ενήλικα ενδιαφερόμενο για να ληφθεί το ιστορικό και να διερευνηθεί το αίτημα.

 

2) Στην πρώτη επίσκεψη πραγματοποιείται η λήψη του ιστορικού με την βοήθεια των γονέων, περιγράφεται ποια είναι η δυσκολία του παιδιού και με ποιο τρόπο εκείνοι βοηθούν ή ενισχύουν αυτή τη δυσκολία.

 

3) Στην δεύτερη επίσκεψη γίνεται η γνωριμία με το παιδί, όπου ο λογοθεραπευτής θα συζητήσει και θα παίξει μαζί του κάνοντας το να νοιώσει άνετα μέσω του παιχνιδιού ενώ παράλληλα θα κάνει την αξιολόγηση του. Στο τέλος της συνεδρίας γίνεται ενημέρωσή στους γονείς και αν χρειάζεται συστήνεται λογοθεραπεία.

 

4) Η συχνότητα των επισκέψεων είναι διαφορετική κατά περίπτωση και συνήθως τα παιδιά παρακολουθούν πρόγραμμα που απαιτεί δύο με τρεις συνεδρίες την εβδομάδα. Η συχνότητα προσαρμόζεται αναλόγως του περιστατικού, τη φύση της δυσκολίας του και λαμβάνοντας υπόψη το αίτημα των γονέων.

 

5) Η διάρκεια του θεραπευτικού προγράμματος διαφέρει και εξαρτάται από το είδος των δυσκολιών που αντιμετωπίζει το κάθε παιδί, τις δυνατότητες του, τον ρυθμό βελτίωσης του, καθώς και από άλλους παράγοντες που υπάρχουν ή μπορεί να προκύψουν κατά τη διάρκεια του θεραπευτικού προγράμματος.

Κάλυψη δαπανών από τα ασφαλιστικά ταμεία
bottom of page